h

SP wil behoud Straatcoaches in Oss

28 februari 2019

SP wil behoud Straatcoaches in Oss

Foto: SP

Naar aanleiding van de onrust in de Schadewijk in het najaar van 2018 is het project Straatcoaches gestart. In deze periode was de overlast op straat relatief laag maar desondanks heeft het project in Oss goed resultaat opgeleverd.

De straatcoaches worden op dit moment vijf dagen per week ingezet, in de weekenden zijn er vier coaches actief, op doordeweekse dagen zijn dat er twee. Zij bezoeken op dit moment niet alleen in de Schadewijk de ontmoetingsplekken van jongeren, maar in alle wijken van Oss. De straatcoaches werken op een zeer laagdrempelige manier en hebben bereikt dat er wat rust in de wijken is gekomen.

Naast het toezicht op straat komen de straatcoaches ook bij de gezinnen thuis. Ouders benaderen zelf actief de straatcoaches over de problemen van hun kinderen. Er is inmiddels een ruim netwerk en een uitstekend contact opgebouwd met instanties, buurtbewoners en jongeren. Dat alles is voor de SP reden om deze coaches te behouden. De SP raadslid Marie-Therese Janssen vraagt donderdag 28 februari dan ook in een motie om de inzet van de straatcoaches voor 2019 te garanderen en dit na een evaluatie te zoeken naar een blijvende oplossing om de straatcoaches in Oss te behouden.

 

U bent hier