h

Marie-Therese op pad met de straatcoach.

15 februari 2019

Marie-Therese op pad met de straatcoach.

Foto: SP

SP raadslid Marie-Therese Janssen is een avond op stap gegaan met de straatcoaches in de Schadewijk. Ze liepen door de buurt en spraken met bewoners. Sinds de komst van de straatcoaches is het rustiger geworden in de Schadewijk.

Straatcoaches hebben veel contact met jongeren maar ook met de ouders. De straatcoaches worden door de ouders benaderd. In sommige gevallen gaan ze op huisbezoek.
Marie-Therese en de straatcoaches gingen met de auto ook andere wijken in. Er zijn diverse plekken waar jongeren zich verzamelen. Marie-Therse en de straatcoaches hebben velen van hen gesproken. Ze eten, drinken en blowen wat in auto's. De jongeren geven duidelijk aan dat er in Oss geen plek is waar de jeugd kan chillen. Het Honk is tegenwoordig ‘s avonds ook niet meer open. Ook belden ze aan  bij een gezin in de Ruwaard waar veel overlast was gemeld zoals het gooien van vuurwerk in de tuin en stenen tegen de ruiten. De straatcoaches hebben dit gezin geadviseerd om hulp te zoeken.
Het was een indrukwekkende avond. De volgende afspraak staat voor over twee maanden. Dan is het beter weer en is er meer bedrijvigheid op straat. De gemeente stopt per 1 april met de pilot straatcoach. Het inzetten van straatcoaches is een uitstekende manier van preventief en laagdrempelig hulp. De SP gaat zeker pleiten voor het behoud van de straatcoaches.

 

U bent hier