h

Zonnepanelen op nieuwe bedrijven

16 november 2018

Zonnepanelen op nieuwe bedrijven

Foto: SP

Van het totale elektriciteitsgebruik in de gemeente Oss komt 82,5% op rekening van zakelijke gebruikers en 17,5% op rekening van particulieren. Het wordt dus volgens SP-raadslid Adrie Geerts hoog tijd dat de gemeente meer gaat doen om bedrijven aan te zetten tot energiebesparing.

Zeker omdat het stroomgebruik door bedrijven de afgelopen tien jaar niet afneemt, maar toeneemt. Als eerste stap stelt de SP voor om bij de uitgifte van bedrijventerreinen de voorwaarde te stellen dat de daken geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Na enige discussie werd het voorstel van SP en D’66 in aangepaste vorm door de volledige gemeenteraad ondersteund. De SP ziet dit als eerste stap en kondigt aan dat er veel meer nodig is om de Osse bedrijven aan te zetten tot voldoende energiebesparing.

 

Zie ook:

U bent hier