h

SP voorstel aangenomen: verbod van slibstort

16 november 2018

SP voorstel aangenomen: verbod van slibstort

Foto: SP

De Tweede Kamer heeft een voorstel van de SP aangenomen om te stoppen met het storten van vervuild slib om afgravingen te verondiepen. Ook heeft staatssecretaris Van Veldhoven aangegeven dat de vervuiling met plastic die op vele plekken bij zandwinproject ‘Over de Maas’ in Dreumel werd geconstateerd waarschijnlijk daarvan afkomstig is door het storten van vervuild slib.

Kamerlid Henk van Gerven: “Dat de Maas niet het afvalputje van België moet worden is nu kennelijk ook doorgedrongen in Den Haag. Hulde ook aan het Burgercollectief Dreumelse Waard die de grootschalige verontreiniging aan het licht bracht.”

Zie ook:

https://www.bd.nl/oss-e-o/kamer-beslist-over-stilleggen-vervuilde-slibst...

 

Zie ook:

U bent hier