h

Wethouder van Geffen krijgt een Sprookjesboek

5 oktober 2018

Wethouder van Geffen krijgt een Sprookjesboek

Foto: SP

“In een van uw reacties las ik dat wij in Oss in juni maar 2 thuiszitters hebben.  Mijn reactie was deze wethouder gelooft echt nog in sprookjes, want er zitten wel degelijk veel meer kinderen thuis, die zijn vastgelopen. Namens al deze ouders van deze thuiszitters en ouders die zich nu al zorgen maken over de toekomst van hun kinderen zonder den Bongerd, wil ik u dit sprookjesboek aanbieden.”

Met deze niet mis te verstane woorden kreeg wethouder van Geffen donderdag 4 oktober een sprookjesboek overhandigd.

In de hal van het gemeentehuis vond een manifestatie plaats van het comité Bongerd moet Blijven.
Ook Sebastiaan Kuipers, oud-leerling van Den Bongerd, richtte het woord tot de wethouder. Hij roemde Den Bongerd als een veilige thuishaven waar de leerlingen niet alleen de leerstof zich konden eigen maken maar ook waar zij weerbaar werden gemaakt en veel leerden op het gebied van sociale ontwikkeling.
In de huidige koersklassen had hij niet veel vertrouwen. De kans is groot dat Den Bongerd leerlingen zich daar moeilijk kunnen handhaven. Het hebben van een “label” in een “normale” omgeving kan leiden tot pestgedrag.  Hij raadde de raadsleden aan de motie te ondersteunen die in de raad aan de orde zou komen: College, doe al het mogelijke om ervoor te zorgen dat Den Bongerd behouden blijft, desnoods in afgeslankte vorm op een kleinschalige locatie. Deze motie komt volgende week donderdag 11 oktober aan de orde.

Vanessa Hey, de ongeruste moeder die het sprookjesboek overhandigde eindigde haar verhaal met:

Laten we er een nieuwe sprookjesverhaal in maken. Niet "Er was eens een school den Bongerd" maar "Er is een school den Bongerd waar onze kinderen een toekomst hebben!"

U bent hier