h

Niet stunten met gemeenschapsgeld bij crematoriumplannen

29 januari 2018

Niet stunten met gemeenschapsgeld bij crematoriumplannen

“Stunt niet met gemeenschapsgeld en stel de beslissing over het crematorium uit,” zegt SP-raadslid Adrie Geerts over de nieuwste collegeplannen. 

Foto: SP

Wethouder Wagemakers (VVD) wil ruim 1 miljoen euro belastinggeld uittrekken om de vestiging van een crematorium bij het mortuarium aan de Docfalaan mogelijk te maken. Dit terwijl er een ander initiatief is dat de gemeente geen cent belastinggeld kost. Uitvaartondernemer Yarden wil namelijk aan de Willibrordusweg een crematorium bouwen in het landgoed Hissehaag. Wagemakers stelt dat die miljoen ter zijner tijd wordt terugbetaald door Van Lith.

Adrie Geerts. “De kans is erg groot dat de gemeente er straks een paar ton bij inschiet. Belastinggeld is niet bedoeld om dit soort risico’s te nemen. Na de centrumplannen waar de gemeenschap nu al een miljoenenverlies lijdt ten faveure van vastgoedjongens, dreigt een nieuw financieel fiasco.”

Voorstel stuit ook op bezwaren van de buurt

Het voorstel van wethouder Wagemakers stuit ook op veel bezwaren uit de buurt. Met name de bewoners van de bomenbuurt maken veel gebruik van het pad dat vanuit hun wijk het bos in gaat. Juist op die plek is het nieuwe crematorium gepland.

Daarom gaat de SP aan de gemeenteraad voorstellen om nu nog geen besluit te nemen. Wethouder Wagemakers moet wat de SP betreft eerst met zowel Yarden, als van Lith in overleg en binnen een half jaar met een beter voorstel komen.

Adrie Geerts: “En wat de SP betreft zonder dat er met belastinggeld wordt gespeculeerd.”

Zie ook:

U bent hier