h

Muziek en politiek in Zout

6 november 2016

Muziek en politiek in Zout

Foto: SP

De komende editie van Zout op zondag 13 november staat in het teken van muziek en politiek. In Zout vier Osse muziektalenten. Maar muziek is ook politiek. Via subsidies op muziekscholen, poppodia en concerten heeft de overheid een stevige greep op de muziek. Daarom ook debat over muziek en politiek.

Vier muzikale talenten vertellen en tonen hun passie voor hun snaarinstrumenten. Het jongste is Iris van Nuland op viool, winnares van RTL Superkids. Zout heeft ook 3 gitaristen: Leon Hoeks speelt klassiek gitaar, Joop van Orsouw gaat voor de blues en Bram Huygen is bezeten van jazz.

Oscar Jansen van de Groene Engel en Elvin Usidame van poppodium de Effenaar geven hun kijk op de achterkant van de poppodia. Dat gaat over exploitatie , programmering, talentbegeleiding , subsidiering en toekomst van de poppodia.

Na alle bezuinigingen op muziekonderwijs gooide een bezorgde  Joop van de Ende de knuppel in het hoenderhok met zijn initiatief: meer muziek in de klas. Een belangrijke rol daarvoor is ook weggelegd voor de muziekscholen, maar die hebben stevig te lijden gehad onder bezuinigingen. De Brabantse SP gedeputeerde Henri Swinkels en VDG cultuurwethouder Frank den Brok gaan in debat over hoe we in Oss en Noord-Brabant het muziekonderwijs weer uit het slop halen.

Brabants Dagblad-columnist Jaap van der Doelen gaat verhalen over zijn passie voor HipHop-muziek. Benieuwd wat voor noten de vaste columnisten Jan Ulijn en Theo van Duren op hun zang hebben.

In de Zoutquiz worden twee muziekfanaten, waaronder Henk Sterken aan de tand gevoeld over hun kennis van muzieknummers.

Het Zoutlied wordt gezongen door Willeke Berendsen onder gitaarbegeleiding van muziekdocent Leon Hoeks.

Zout vindt plaats op zondag 13 november in de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss. De aanvang is klokslag 16.00 uur.

U bent hier