h

Nieuwe truc Brabant Wonen

18 oktober 2016

Nieuwe truc Brabant Wonen

Foto: SP

Extra betalen voor huismeester

Na de huurverhoging van afgelopen zomer kwam Brabant Wonen met een nieuwe truc om de huur extra te verhogen. Appartementcomplexen hebben een huismeester. Deze houdt in de gaten of er geen vervuiling plaats vindt en of er geen zaken kapot of vernield zijn. Men heeft geleerd van het verleden want iedere Ossenaar kan zich nog wel de rotzooi op de Schaepmanlaan herinneren omdat er geen toezicht was.

Op zichzelf is die toezicht een goede zaak. Maar op veel appartement complexen houden bewoners zelf toezicht en voeren kleine reparaties uit. Op sommige appartementen betaalden de bewoners al een fors bedrag per maand voor de huismeester. Op de meestewerd er echter niet betaald. Als het niet opgenomen is in het huurcontract, kan Brabant Wonen echter niet zomaar geld vragen voor een huismeester. Dan moet 70% van de bewoners van het complex daarmee instemmen.

Afgelopen zomer heeft de SP op verschillend complexen folders opgehangen en uitgedeeld om de huurders te waarschuwen dat de huismeester gewoon blijft, maar dat men niet verplicht kan worden om er voor te betalen. Tot onze verbazing zegt Brabant Wonen nu zonder dat men dat aantoont, dat 70% heeft ingestemd. Bij huurders die automatisch betalen is nu €2,50 extra afgeschreven; huurders die zelf overmaken krijgen bericht dat ze huurachterstand hebben. Bewoners die jarenlang €6,25 hebben betaald krijgen nu van alleen dit jaar een half jaar het teveel betaalde teruggestort. Alleen bij de Jacob Goldschmidtstraat hebben de bewoners zo fel geprotesteerd dat men heeft nagelaten om het daar in te voeren.

We hebben een protestbrief gestuurd naar de directie van Brabant Wonen om verantwoording af te leggen. Onder de brief staan handtekeningen van bewoners van verschillende appartementencomplexen. Zij willen weten hoe men aan die 70% komt. Bewoners die daar om hebben gevraagd werden afgescheept met het argument :"dat is privacy". 

Een tweede protest is naar Brabant Wonen gegaan over de complexen die jarenlang fors betaald hebben voor een huismeester, waar andere complexen niet extra voor betaalden. Zij willen gecompenseerd worden voor een periode van de wettelijke termijn van 5 jaar in plaats van een half jaar. Wordt vervolgd

U bent hier