h

Rotterdam centraal bij Het Vierde Beeld

4 augustus 2016

Rotterdam centraal bij Het Vierde Beeld

Foto: SP

Woensdagavond 31augustus wordt het plein bij de Grote Kerk in Oss wederom omgetoverd in een sfeervol openluchttheater. Voor de 18e keer wordt het cultuurspektakel "Het Vierde Beeld", met iedere keer een ander thema, gehouden.

Vorig jaar was het thema PROTEST en dit jaar is gekozen voor het thema “Rotterdam”. Muziek, humor, graffiti en een quiz zijn de belangrijkste ingrediënten op 31 augustus.

Er zijn optredens van o.a. De Berini’s en Trio Twips met typisch Rotterdamse muziek en humor. Carrie uit Rotterdam en Theo van Duren uit de buurt van Oss
spreken een column uit.

Er is een fotoquiz waar het publiek aan mee kan doen. Daarnaast gaan tijdens het programma 2 graffiti kunstenaars aan de slag. Bart de Ruiter brengt Oss in Beeld en Bruce uit Rotterdam brengt Rotterdam in beeld.

De presentatie is in de vakkundige en humoristische handen van de Rotterdamse Marjolijn Meijers van de Berini’s.

Op het plein bij de kerk worden, naast een podium, 500 stoelen geplaatst. De kerk en de beeldengroep op plein vormen het decor en het publiek kan op het plein ook een drankje drinken.

Het Vierde Beeld is een initiatief van de Osse SP-afdeling en heeft tot doel jaarlijks een culturele activiteit op het plein te organiseren.

Naast de SP maken bouwbedrijf Berghege, café Lollipop en restaurant Buitengewoon dit evenement mogelijk.

Het Vierde Beeld start om klokslag 20.30 uur en is gratis. In de pauze kunnen bezoekers een bijdrage doen in de collectezakken waarmee rondgegaan wordt.

De voorgaande jaren trok Het Vierde Beeld met vele honderden bezoekers altijd een vol kerkplein. De verwachting is dat dat dit jaar zeker weer gaat gebeuren.

U bent hier