h

SP rapport over re-integratieproject Focus leidt tot onderzoek.

1 juni 2016

SP rapport over re-integratieproject Focus leidt tot onderzoek.

Foto: sp

Zowel de SP als de deelnemers van het project Focus zijn blij met de uitkomst van de bespreking van het rapport over Focus. Dit rapport werd door de SP opgesteld nadat er veel klachten waren binnengekomen over het project. Het rapport werd donderdag 26 mei in de commissie besproken.

De wethouder zet een extern bureau in om het hele project Focus door te lichten. Focus is een re- integratieproject voor mensen met een uitkering. Namens de deelnemers van Focus sprak Hetty van Well in, voor de commissieleden.

Zij gaf aan blij te zijn met het rapport en deed een oproep aan de gemeenteraadsleden om te bekijken wat er veranderd kan worden binnen het project Focus.

Eén van de vragen bij de bespreking van het rapport was:

  • Waarom er geen wederhoor toegepast en zijn alleen de deelnemers geïnterviewd.

SP raadslid Marie Therese Janssen, schrijfster van het rapport antwoordde hierop dat dit een duidelijke keuze was. De afgelopen jaren heeft de SP diverse malen deelnemers van Focus gesproken die erg ongelukkig waren op deze plek. Regelmatig is daarover ook contact geweest met de gemeente.

Helaas kwamen er nu zoveel klachten en gesprekken met de gemeente hadden geen gewenst resultaat. Er is daarom bewust gekozen om het rapport als uitgangspunt te zien voor de vervolggesprekken.

Na de bespreking afgelopen donderdag, gaf de wethouder aan dat hij naar aanleiding van het rapport een uitgebreide evaluatie gaat starten. Hij zet een extern bureau in om het hele project Focus te bekijken. Hopelijk worden de klachten nu snel opgelost.

Zie ook:

https://oss.sp.nl/nieuws/2016/04/deelnemers-re-integratieproject-focus-ontevreden

U bent hier