h

Lucas de Man hoofdgast in Zout

3 mei 2016

Lucas de Man hoofdgast in Zout

Foto: sp

Hoofdgast in Zout is aanstaande zondag 8 mei Lucas de Man, een 34 jarig Belgische alleskunner. Hij speelt toneel, regisseert, maakt kunstwerken en is TV presentator van Kunstuur. Voor het VPRO programma De Man door Europa reisde Lucas langs zeventien Europese steden op zoek naar creatieve inspirerende initiatieven om het veranderend Europa van onderaf vorm te geven. Laat u in Zout inspireren door Lucas de Man.

Wethouder Ge Wagemakers (VVD) wordt kritisch ondervraagd over zijn plannen met het Osse centrum en de huisvesting van asielzoekers. Gaat de bibliotheek naar de V&D-locatie en gaat hij het verzet tegen de huisvesting van asielzoekers doorbreken?

Ossenaar Bastiaan Buijs studeerde cum laude af op de Dutch Design Academy met het sexspeeltje Fuckbok Sater, een rode homp siliconen op vier houten poten met een gat en trilfunctie erin. Een soort next-gen- vibrator voor de man. Daarmee wil hij een taboe doorbreken. De bezoekers van Zout krijgen tekst en uitleg.

De quiz gaat over kennis van het vluchtelingen-vraagstuk. De deelnemers zijn Ron van Helvoirt en Angelo Schuurmans. Zij zijn alle twee vrijwilligers bij de vluchtelingenopvang in Oss en geven o.a. Nederlandse les.

De columns worden uitgesproken door stadsgids Jan Ulijn en de directeur van het Natuurbestrijdingsfonds, Ossenaar Theo van Duren.

Jeroen Princen tekent voor de muzikale intermezzo’s.

Het Zoutlied wordt gezongen door Willeke Berendsen onder gitaarbegeleiding van muziekdocent Leon Hoeks

Zout wordt gehouden in de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.

U bent hier