h

Zorgen om onrust bij Pantein

20 april 2016

Zorgen om onrust bij Pantein

De laatste dagen heeft de SP berichten ontvangen over de onrust die er op dit moment is bij Pantein. De onrust gaat over ontslagen bij de (thuis) zorgorganisatie, die bestaat uit het Maasziekenhuis, een aantal zorgcentra en de thuiszorgtak verpleging en verzorging. De berichten gaan over een op handen zijnde faillissement.
De afdeling thuiszorg verpleging en verzorging maakt zich zorgen over de continuïteit van zorg. Er moeten in eerste instantie170 banen geschrapt worden bij ondersteunende diensten en management.
In Oss hebben we gezien dat bij thuiszorg organisatie Pantein Vivent de afgelopen jaren in eerste instantie ook banen geschrapt werden bij management en ondersteunende diensten, maar uiteindelijk leidde dit tot faillissement van de organisatie Pantein Vivent. De SP stelt daarom de volgende vragen aan het college over de onrust en onduidelijkheid voor medewerkers en cliënten van Pantein.

  1. Is het u bekend dat er op dit moment  onrust is bij Pantein?
  2. Klopt het dat Pantein op de rand van faillissementen staat? Zo ja gaat het om de gehele organisatie? De berichten die de SP bereiken gaan over het onderdeel verpleging en verzorging.
  3. Bent u hierover met Pantein in gesprek?
  4. Wat is of wat kan de rol van de gemeente zijn in dit proces.
  5. Kunt u een inschatting maken wat de gevolgen zijn van een eventueel faillissement?
  6. Kunt u aangeven wat de gevolgen zijn voor de cliënten?
  7. Kunt u aangeven hoeveel cliënten in Oss geraakt kunnen worden door een mogelijk faillissement van Pantein.
  8. Wat gaat u doen voor het personeel?
  9. Wat gaat u doen voor de cliënten?
  10. Wat hebt U voor de toekomst geleerd van de situatie van het faillissement van de huishoudelijke zorg tak van Pantein Vivent ?

We hopen ter geruststelling van medewerkers, personeel en cliënten op een spoedig antwoord en meer  duidelijkheid voor de toekomst van hun werk of hun hulpvraag.

Namens de SP Oss
Lilian Marijnissen
Marie Therese Janssen

U bent hier