h

Alle bewoners Sterrebos krijgen geld terug

23 april 2016

Alle bewoners Sterrebos krijgen geld terug

Foto: sp

Dat actievoeren zin heeft, wordt alweer bewezen in de serviceflat Sterrebos. BrabantWonen heeft besloten alle huurders van de serviceflat Sterrebos geld terug te betalen. Eind maart werd een huurder door de huurcommissie in het gelijk gesteld. Hij had protest aangetekend tegen te hoge afrekeningen voor afval, elektra en water. En met succes. BrabantWonen moest het teveel betaalde terugstorten. Daarop verspreidde de SP een pamflet in de flat met de oproep aan alle bewoners om ook bij BrabantWonen geld terug te vragen.

Een flink aantal bewoners had daar gehoor aan gegeven. Ze belden naar BrabantWonen om protest aan te tekenen tegen de hoge afrekening. Daar is men bij Brabant Wonen zo van geschrokken, dat er ijlings een brief met uitleg naar de bewoners is uitgegaan. Daarin staat  dat iedereen terugbetaald gaat worden naar gelang van het verbruik. Bovendien wordt er een een aparte watermeter en elektra meter geplaatst voor de Spil, de ontmoetingsruimte van de Sterrebos. De SP’ers Jan van der Doelen en Jo van Dijk hadden daar op aangedrongen. Dinsdag 19 april is er voor de bewoners een bijeenkomst belegd in de Spil, waar de bewoners van een medewerker van BrabantWonen uitleg kregen over de terugbetaling.

Voor ieder protest bij de huurcommissie, waarin de bewoners in het gelijk worden gesteld, wordt BrabantWonen veroordeeld tot het terugbetalen van de proceskosten. Die bedragen per geval € 450. Als er € 8000 moet worden terugbetaald voor 1 jaar en er protesteren 10 bewoners, zijn ze al meer dan de helft kwijt . Dit is overigens een zeer lage schatting.  De veroordeling van de huurcommissie gebiedt dat men over de afrekening van de afgelopen 2 jaar moet terugbetalen.

Ondertussen klagen bewoners ook over het onderhoud van BrabantWonen, omdat het altijd tocht door de aluminium kozijnen. En over de receptie die met het alarm is overgegaan naar BrabantZorg . Ook wordt gemeld dat de bewaking nu bemand wordt door stagelopers en werkstudenten, die vaak zeer jong zijn en iedereen doorlaten waardoor de bewoners zich niet veilig voelen. Er broeit nog van alles bij de Sterrebos-bewoners. Maar nu ze hebben gezien dat protesteren helpt, gaan ze door.

U bent hier