h

Voor osse TSN thuiszorgmedewerkers blijdschap maar ook zorgen

25 februari 2016

Voor osse TSN thuiszorgmedewerkers blijdschap maar ook zorgen

Foto: SP

De SP is blij dat er eindelijk duidelijkheid is voor de clienten en de medewerkers van thuis zorg organisatie TSN.

Doordat TSN op het punt van faillisement staat, dreigen medewerkers hun baan te verliezen en clienten hun zorg. Buurtzorg heeft de gemeente Oss aangeboden om de clienten van TSN over te nemen, inclusief de medewerkers met behoud van hun arbeidsvoorwaarden. De SP had dit een goede oplossing gevonden omdat bij Buurtzorg de kwaliteit van zorg en ruimte voor het vakmanschap in de zorg centraal staat. Door de gemeente Oss is nu echter voor een andere oplossing gekozen: niet Buurtzorg neemt de cliënten en medewerkers van TSN over, maar een andere zorg organisatie, te weten Acteon.

De wethouder heeft gegarandeerd dat deze zorgorganisatie ook de vaste gezichten voor de cliënten behoudt, en de medewerkers overneemt met behoud van een arbeidsvoorwaarden en rechten. Daar is de SP blij mee.

De SP plaatst vraagtekens bij de informatie dat de nieuwe zorgorganisatie Acteon eigenlijk een afgesplitst onderdeel van TSN zou zijn. Het voelt toch vreemd dat zorgorganisatie TSN failliet gaat, maar onderdelen die wèl rendabel waren, zoals in onze omgeving, weer in een aparte tak onderbrengt en hiermee eigenlijk een doorstart maakt. De SP gaat verder onderzoeken hoe dit zit. 

U bent hier