h

Stadsarchief

3 februari 2016

Stadsarchief

Foto: SP

Donderdag 28 februari maakte centrummanager Jack van Lieshout, tijdens een opiniecommissie, totaal onverwacht bekend dat het kantoor van de centrummanager gaat verhuizen naar het voormalige pand van het Stadsarchief in de Peperstraat.

De verhuizing van het Stadsarchief is volgens de SP een volstrekt onnodige en onjuiste beslissing geweest. Juist in dit historische pand komt een Stadsarchief tot zijn recht. Helaas is er toch besloten tot verhuizing. Op vragen wat er in het pand zou komen, de huur loopt immers nog twee jaar door, zijn nooit concrete antwoorden gekomen. Alleen is er een tijd lang gesproken om het Kunstenaarscollectief K26 te verhuizen naar de Peperstraat. We begrijpen van de kunstenaars dat ook zij dachten dat er een eventuele verhuizing zou kunnen komen, maar lazen in de krant dat het niet doorgaat.

De SP is uitermate verbaasd over de huidige ontwikkelingen en heeft daarom de volgende vragen:

  • Wat is de reden dat de centrummanager uit het huidige pand wil vertrekken?
  • Is er een nieuwe bestemming voor dit dan leegkomende pand in het centrum?
  • Waarom kan K26 niet naar het pand aan de Peperstraat?
  • Waarom is er geen overleg geweest met K26 over het niet doorgaan van de eventuele verhuizing?
  • Kan K26 in het huidige pand blijven zitten?
  • Wat zijn de kosten van de verhuizing/verbouwing van het pand in de Peperstraat?
  • Uit welk budget komen deze eventuele kosten?

Namens de fractie van de SP,

Albert Arends

U bent hier