h

Huishoudelijke zorg door TSN in Oss

13 februari 2016

Huishoudelijke zorg door TSN in Oss

Raadslid Lilian Marijnissen vraagt aan wethouder Peters hoe en wanneer  osse clienten van TSN iets vernemen van de wethouder.
  
In Oss hebben wij reeds vele malen gesproken over de problemen in de huishoudelijke zorg. Nadat we in Oss eerst te maken hebben gehad met een faillissement van Pantein-Vivent, staat op dit moment de zorgorganisatie TSN op omvallen. De cliënten en medewerkers van TSN zitten daarom al weken in onzekerheid. Krijg ik volgende week nog huishoudelijke zorg? Behoud ik mijn vaste gezicht? Krijg ik deze maand nog wel salaris? De fractie van de SP is dit een doorn in het oog. Deze huishoudelijke zorg is voor de cliënten erg belangrijk.

Inmiddels is er op landelijk niveau een plan gepresenteerd om de huishoudelijke zorg voor de cliënten en de banen van medewerkers te redden. Zorgorganisatie Buurtzorg is bereid om de cliënten én de medewerkers van TSN over te nemen, met behoud van hun vaste gezicht (in stand houden van de ‘koppels’) en arbeidsvoorwaarden. Het is daarvoor wel nodig dat iedere gemeente de oplossing van Buurtzorg binnen twee weken accepteert.
 
De fractie van de SP heeft daarom de volgende vragen:

  • Wat is de omvang van de diensten van TSN in Oss?
  • Hoeveel cliënten en hoeveel medewerkers betreft het?
  • Is de wethouder op de hoogte van de oplossing van het plan van Buurtzorg?
  • Accepteert de wethouder deze oplossing en is hij voornemens om dit spoedig kenbaar te maken?
  • Buurtzorg stelt een zeker uurtarief als minimum om huishoudelijke zorg en werkgelegenheid te kunnen continueren.
  • Hoe verhoudt zich dit met het vastgestelde lump sum bedrag per cliënt in de gemeente Oss?
  • Wanneer verwacht de wethouder cliënten en medewerkers te kunnen informeren zodat zij uit de onzekerheid zijn?

U bent hier