h

Taart voor ambulancepersoneel

2 augustus 2015

Taart voor ambulancepersoneel

Foto: SP
Vrijdag 31 juli bezocht de SP Oss het personeel van de Regionale Ambulance Voorziening (RAV), de ambulancedienst in Oss. De onderhandelingen over een betere CAO voor ambulancepersoneel lopen al een hele tijd, maar zijn helaas alweer vastgelopen. Om het personeel een "hart onder de riem te steken" hebben wij namens de SP twee taarten gebracht voor het personeel. Dit werd zeer op prijs gesteld door de aanwezige ambulancemedewerkers.

Tijdens de koffie die we kregen aangeboden werd er door het personeel duidelijk gemaakt dat zij tevreden zijn over hun werkgever "RAV Midden West Noord".
Het ambulancepersoneel herkent de problemen met geweld en agressie tegen de ambulancemedewerkers in het westen van het land. In Oss en omgeving heef men ook te maken met geweld en agressie, maar beduidend minder dan in West Nederland. Daarom hebben ze hier geen actie gevoerd.

Na het zomerreces start er in de Tweede Kamer een discussie over het wel of niet privatiseren van de ambulancediensten. De SP Tweede Kamerleden Renske Leijten en Henk van Gerven hebben een enquête opgesteld om van het ambulancepersoneel te horen wat ze van de privatisering vinden. De vrijdag aanwezige medewerkers gaven aan dat zij de enquête zeker in zullen vullen en deze ook doorgeven aan hun collega's.

Tot slot werden we rondgeleid door een bevlogen medewerker en kregen we uitleg over de werkzaamheden bij de ambulancedienst in Oss.

Werkt u bij de ambulance dienst?  Vul dan de enquete in!

U bent hier