h

Sfeervol Vierde Beeld

28 augustus 2015

Sfeervol Vierde Beeld

Foto: Ruud Rogier

Afgelopen woensdag was er voor de 17 de keer op  het plein bij de Grote Kerk wederom het openluchttheater “ Het Vierde Beeld”. Dit jaar was het thema Protest.

De  presentatie van de humoristische  Marcellino Bogers was er een van tempo,tempo. Dit vanwege de voorspelde regen. Terwijl het publiek  luid "aktie, aktie " scandeerde, riep hij de thuiszorgmedewerksters en de politie naar het podium. Ze kregen groot applaus voor hun strijd tegen bezuinigingen en voor goede arbeidsvoorwaarden.

Foto: Ruud Rogier

Applaus voor de strijd van thuiszorg en pollitie

Zanger en gitarist  Jan Rot speelde prachtige protestliederen en improviseerde zelfs een protest-kerstlied.

Foto: Ruud Rogier

Jan Rot

Het duo de Zingende Zinnen bracht o.a een mooie eigen bewerking van het SP lijflied:”Een mens is meer” en zangeres Nekenia zong als een vierde engel naast de stenen engelengroep.

Foto: Ruud Rogier

Nekenia

Kees Slager, de schrijver van het boek “Het Geheim van Oss”,  verhaalde over het feit dat de ossenaren al sinds 1640 niet vies waren  van protesteren. Hij staafde zijn verhaal met mooie voorbeelden. Theo van Duren sprak over hoe hij vroeger in het verzet kwam tegen wetten en regels.

Foto: Ruud Rogier

Kees Slager

De  vermaarde groep Bots sloot de avond af toen de bui begon te vallen (zie de eerste foto). Gewoon doorspelen was het motto.Een sfeervoller,unieker slot had de organsatie zich niet kunnen wensen.

Foto: Ruud Rogier

De Kraai verzorgde de opening

Zie ook:   

U bent hier