h

Extra toegang Herperduin blijft open

20 juli 2015

Extra toegang Herperduin blijft open

Het poortje naar het bos, in de hoek van de parkeerplaats bij het Hoessenbosch theater, blijft open en het verharde bospad erachter wordt binnenkort gerepareerd. Wandelaars, trimmers, fietsers en mountainbikers zullen er blij mee zijn.

Het plan was om iedere bezoeker van het Herperduin langs de afrastering via het lange pad richting openluchttheater Hoessenbosch te leiden. Daarvoor moest het hoekpoortje voor goed dicht.

Bezoekers zouden dan eerder wat gaan eten of drinken bij het Hoessenbosch theater. In het weekend misschien geen probleem, maar voor veel mensen die er bijna dagelijks komen is het sluiten van deze toegang een behoorlijke beperking van de mogelijkheden om het bos in te komen en hun rondjes met afwisseling te maken.

De SP kreeg hier vragen over en is van mening dat de bossen van Herperduin vrij toegankelijk moeten zijn voor recreatie. Wanneer het openluchttheater Hoessenbosch een horeca voorziening krijgt, kunnen wandelaars en anderen daar via borden op gewezen worden.

Naar aanleiding van commentaar van bewoners en bosbezoekers stelde de SP vragen aan de wethouder over dit poortje. Het antwoord is dat het poortje open blijft en het pad gerepareerd wordt!

U bent hier