h

Zout over geld, thuiszorg en veranderend Nederland

26 januari 2015

Zout over geld, thuiszorg en veranderend Nederland

Met Han Lorzing reist Zout aanstaande zondag door veranderend Nederland. Lorzing schreef er het boek -Jaren van verandering- over. Het is een reis door het Nederland van na de Tweede Wereldoorlog. Hij verhaalt over de tijden dat je in de bioscoop nog mocht roken en met een flinke borrel op nog achter het stuur mocht. Waarin vrouwen niet zelfstandig een handtekening onder een contract mochten zetten, de lucht nog schoon en seks nog vies was. Maar ook over de mislukte privatisering van de Nederlandse spoorwegen en de ontmanteling van de PTT.

Eef van Opdorp die geprogrammeerd was over geld en armoede komt nu in mei.

Wethouder Peters kreeg in Oss van de voltallige oppositie een motie van afkeuring op zijn dak omdat hij de raad niet had geïnformeerd over het naderende faillissement van zorgverlener Pantein. Worden de bezuinigingen op de zorg nu afgewenteld op de werkers in de zorg en hoe is het gesteld met de democratische controle op de zorgverlening nu er door veel gemeentes wordt samengewerkt in de zorg? In Zout een debat met o.a. SP raadslid/ zorgexpert Lilian Marijnissen. Ook VDG raadslid Hans Boerboom komt naar Zout om in debat te gaan met Lilian Marijnissen over de thuiszorg.

In de Quiz nemen twee muziekfanaten het tegen elkaar op. Wie reageert het snelst op gitaarintro’s van Leon Hoeks?
 

Den Osse Kwis in Zout.

Wanneer u alles wilt weten over de achtergronden van de Osse Kwis, kom dan aanstaande zondagmiddag  naar Zout. Organisatoren Gaby van Erp en Tessa van Zadelhoff vertellen u alles over het succes van de eerste editie van de Osse Kwis.

Eef van Opdorp die geprogrammeerd was over geld en armoede komt nu in mei.

De columns worden uitgesproken door de vaste columnisten, de stadsgist Jan Ulijn en de directeur van het Natuurbestrijdingsfonds Theo van Duren.

De muziek wordt verzorgd door onze vaste begeleider van het Zoutlied, gitarist Leon Hoeks.

Zout is deze keer een week eerder als normaal ivm carnavalsactiviteiten.

Zout wordt gehouden in de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.

U bent hier