h

SP-Oss kiest nieuwe voorzitter

28 januari 2015

SP-Oss kiest nieuwe voorzitter

Foto: SP
Oss – Dinsdagavond 27 januari heeft de Osse SP-afdeling in een algemene ledenvergadering een nieuwe voorzitter gekozen: Jan van den Eijnden. De afdeling nam met een warm applaus afscheid van Jan Zoll. Natuurlijk blijft Jan Zoll wel voorzitter van de SP-fractie in de gemeenteraad. Tevens zijn er in het bestuur een aantal nieuwe leden gekozen.

Met unanieme stemmen is Jan van den Eijnden als voorzitter gekozen. Hij is priester en woont in het Franciscanerklooster in Megen. Jan van den Eijnden:

“Juist deze partij,  meer dan welke andere partij ook in Nederland, draagt concrete plannen aan om de sociale ongelijkheid, de uitbuiting van de laagstbetaalden en het gebrek aan rechten voor baanlozen en arbeidsongeschikten te bestrijden.”

Hij wil zich sterk maken om jonge leden bij de afdeling te betrekken en om samen met de afdeling nieuwe ideeën te ontwikkelen voor het voeren van acties. Eén actie kondigde hij al aan: “Er is genoeg voor iedereen”, een actie die vraagtekens zet bij de steeds diepere kloof tussen arm en rijk.  

De leden van SP praatten nog na over het verloop van de gemeenteraadsverkiezingen en de onderhandelingen die daarop volgden.

Voor het afsluitende drankje werd er nog besloten om het personeel van V&D te ondersteunen. De afdeling treedt met veel elan de toekomst tegemoet.

U bent hier