h

SP haalt 2 ton terug voor huurders Brabant Wonen

12 januari 2015

SP haalt 2 ton terug voor huurders Brabant Wonen

Foto: SP

Door het optreden van de S.P door Jo van Dijk en Jan van der Doelen is er afgelopen jaar bijna 2 ton terug gehaald voor de huurders van Brabant Wonen in Oss. Bij appartementen complexen ging het om ten onrechte in rekening gebrachte rekeningen voor groen onderhoud .

In totaal  € 125.000 .

Voor verhuizende huurders ging het om een bedrag van ruim €70.000. Brabant Wonen is al sinds 2003 toen de wet is veranderd in het besluit kleine herstellingen en het zogenaamde Z.A.V. beleid ( zelf arbeid verrichten) in overtreding. Ze lappen deze wet aan hun laars .

En zoals bij monde van woordvoerder Moniek van der Mijden verklaard, zijn ze niet van plan om de huurders die onterechte rekeningen hebben ontvangen en waarvan er menigeen door dit beleid van Brabant Wonen in de schuld hulpverlening zijn gekomen, zelf te benaderen.

Het is dus het topje van de ijsberg volgens Jan en Jo want alleen de huurders die zich bij ons hebben gemeld hebben wij kunnen helpen.

Het is net als met de belbus van de T.V.. Dan staan ze klaar met excuses en bloemen. Als je nagaat dat er jaarlijks plus minus 600 verhuizingen zijn in Oss en Den Bosch samen en er gemiddeld €3000- is terugbetaald dan ligt er nog heel veel geld op de plank.

Wij raden dan ook huurders aan die na 2003 verhuisd zijn om zich bij de SP te melden, met de eindafrekening van de verhuizing. Wij zorgen er dan voor dat wat onterecht berekend is terug gaat naar de huurder.

U bent hier