h

Wethouder Peters zwaar onder vuur over thuiszorg

26 januari 2015

Wethouder Peters zwaar onder vuur over thuiszorg

Foto: Mari-Anne Marijnissen / Gmail
Woensdag 21 januari werd er een motie van afkeuring ingediend tegen wethouder Peterts in een speciaal bijeengeroepen extra raadsvergadering. Alles draaide om een brief die Peters op 7 november kreeg van zorgaanbieder Pantein. Daarin stond dat de organisatie in zwaar weer verkeerde. Deze informatie is niet gedeeld met de raad.

Lilian Marijnissen, raadslid van de SP: “Peters heeft cruciale informatie achtergehouden. Pantein is de grootste zorgaanbieder van de regio. Daardoor heeft hij willens en wetens de zorg aan duizenden cliënten en de werkgelegenheid van honderden werknemers in de waagschaal gesteld. Dat vinden we niet kunnen!” De coalitie van VVD, VDG en CDA stemde tegen de motie. De wethouder gaf wel toe dat hij het achteraf bezien anders had moeten doen. Op de tribune zaten ruim honderd thuiszorgmedewerkers. Zij vrezen voor hun baan dan wel voor een verlaging van hun salaris. De SP vindt dat thuiszorgmedewerkers niet de rekening van de bezuinigingen doorgeschoven mogen krijgen. Den Haag bezuinigt op de thuizorg, gemeenten ook en vervolgens stellen zorgorganisaties de medewerkers voor de keus: 20 procent loon inleveren of ontslag. Terwijl het werk in de thuiszorg gewoon blijft bestaan, ook nu Pantein failliet is.

Saillant detail is dat de brief vlak voor de verkiezingen op het bureau van Peters terecht kwam. Juist van dit onderwerp had de SP een speerpunt gemaakt. Peters heeft een grove fout gemaakt, door de raad niet tijdig te informeren.

U bent hier