h

Emile Roemer brengt bezoek aan Oss

10 november 2014

Emile Roemer brengt bezoek aan Oss

Vrijdag 7 november bracht Emile Roemer een bezoek aan Oss om de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen te ondersteunen. Het bezoek startte in het partijgebouw aan de Linkensweg en werd vervolgd met een samenkomst in de Kringloopwinkel in Oss.

Het bezoek begon in het partijgebouw aan de Linkensweg. Er was een samenkomst van een groep Thuiszorgmedewerksters met Emile en leden van de SP-afdeling.  Wat opviel was dat het de Thuiszorgmedewerksters vooral te doen is om de cliënten. Hoewel ze zelf flink gekort dreigen te worden of dat er zelfs ontslag dreigt, vertelden ze vooral aan Emile Roemer wat zij bij de cliënten meemaken. Er is veel verdriet en onbegrip bij de cliënten over de korting op Thuiszorg.

De keukentafelgesprekkken blijken keukentafelmededelingen. Al vooraf is duidelijk dat er uren moeten worden ingeleverd. Vaak moet de helft worden ingeleverd. Een mevrouw met dwarslaesie, ze kan alleen haar hoofd bewegen, had negen uur huishoudelijke zorg. Dat is teruggebracht naar 1 uur en 3 kwartier!

Emile moedigde de dames aan vooral niet het bijltje erbij neer te gooien. Hijzelf verzekerde door de Osse verhalen nog gemotiveerder in Den Haag deze onzalige plannen te bestrijden.Het bezoek werd vervolgd in de Kringloopwinkel. Directeur Mart Smits gaf een presentatie over het bedrijf. De Kringloopwinkel staat er goed voor. De winkel wordt goed bezocht en de werknemers zijn tevreden. Veel werknemers werken hier via de IBN. Omdat er per 1 januari op de WSW-bedrijven gaat worden bezuinigd, moeten er voor de toekomst wel nieuwe plannen worden gemaakt. Smits gaf te kennen dat er goede contacten hierover zijn met de gemeente. De SP ondersteunt dat natuurlijk van harte. 

U bent hier