h

Actie tegen bezuinigingen jeugdhulpverlening

15 oktober 2014

Actie tegen bezuinigingen jeugdhulpverlening

De jeugdhulpverlening wordt vanaf 1 januari 2015 georganiseerd door de gemeenten. Door de bezuinigingen van rijksoverheid en gemeenten wordt veel goed geschoold personeel ontslagen. Door de bezuinigingen van rijksoverheid en gemeente komen jongeren en gezinnen die nu hulp ontvangen op straat te staan.

De zorg aan jongeren en gezinnen moet voor 2015 en de jaren daarna gegarandeerd worden. Goed geschoold personeel moet een plek krijgen in de toegang tot de zorg voor jongeren en gezinnen. De gemeente mag de bezuinigingen binnen de jeugdzorg niet afwentelen op jongeren, gezinnen en werknemers.

Wat kunt u doen? Steun ons door de petitie te ondertekenen via DEZE WEBSITE. De SP staat achter de petitie van Oosterpoort, jeugd en opvoedhulp.

Oosterpoort zal deze petitie symbolisch aan alle gemeenten in haar werkgebied aanbieden. Te beginnen bij wethouder Peters van de gemeente Oss, op 30 oktober a.s. 

U bent hier