h

Steun de actie voor behoud van thuiszorg!

2 september 2014

Steun de actie voor behoud van thuiszorg!

Donderdag 4 september om 16.00 uur vindt er een manifestatie plaats voor behoud van goede Thuiszorg. Voor het Pantein-kantoor bij het Anton Jurgenshuis staat een tent met podium opgesteld. Thuiszorgmedewerkers zullen daar actie voeren om de huidige plannen van Pantein te dwarsbomen.
De SP roept iedereen op die vindt dat de Thuiszorg niet gesloopt mag worden, om donderdag 4 september vanaf 15.45 uur naar de tent bij het Anton Jurgenshuis te komen. Het adres is: Schadewijkstraat 8, 5348 BC  Oss. Steun de Thuiszorgmedewerkers in hun strijd!

  Pantein wil honderden medewerkers ontslaan en ook alle tijdelijke contracten worden niet verlengd. Daarnaast moeten de thuiszorgmedewerkers ook nog maar liefst 20% van hun loon inleveren. Cliënten worden noodgedwongen gehalveerd in het aantal uren zorg. Terwijl Den Haag dicteert dat mensen zo lang mogelijk thuis moeten blijven wonen, wordt de Thuiszorg de nek om gedraaid. Thuiszorgmedewerkers hebben de afgelopen weken handtekeningen opgehaald. Deze zullen donderdag overhandigd worden aan de directie van Pantein. De directie doet het voorkomen alsof het niet anders kan. Maar het is nog echt geen gelopen race! Op dit moment vinden er besprekingen plaats met de grootste vakbond Abvakabo FNV. Die waren in eerste instantie helemaal buiten de deur gehouden. 'Het is niet duidelijk of er een financiële noodzaak is voor zulke drastische maatregelen', zegt vakbondsbestuurder Karim Skalli . Abvakabo FNV eist dat onderhandelingen opengebroken worden en dat alle maatregelen voorlopig in de ijskast worden gezet. Maandag 1 september vonden in het kantoor van de SP de voorbereidingen plaats voor deze actie. Lilian Marijnissen, SP-raadslid en bestuurder bij de Abvakabo, stak de Thuiszorgmedewerkers een hart onder de riem.

U bent hier