h

Nieuw boek over Oss: Ver van huis en haard

11 september 2014

Nieuw boek over Oss: Ver van huis en haard

Mahmut Erciyas, gemeenteraadslid voor de SP, heeft een boek geschreven over de geschiedenis van de Turkse en Spaanse gastarbeiders in Oss. Het boek Ver van huis en haard maakt deel uit van een reeks verhalenboeken uitgegeven door het Stadsarchief van Oss .Het boek “Ver van huis en haard”  heeft 82 pagina’s met veel afbeeldingen en is voor € 5,00 te koop bij het Stadsarchief Oss. In de studiezaal van het Stadsarchief is tevens een kleine tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van de gastarbeiders.

Mahmut Erciyas (Rotterdam, 1975) heeft in de publicatie “Ver van huis en haard” een geschiedenis van de Turkse en Spaanse gastarbeiders in Oss in de jaren zestig en zeventig opgeschreven. Het boek is opgebouwd uit twee delen. Het eerste deel is een geschiedschrijving op basis van bronnen die worden bewaard in het Stadsarchief. Het tweede deel bestaat uit een vijftal interviews met gastarbeiders zelf. Erciyas zegt hierover: “Hun herinneringen - het gaat om zeventigers en tachtigers - wilde ik niet verloren laten gaan en heb ze daarom een prominente plaats gegeven. Die persoonlijke herinneringen hebben dit geschiedverhaal flink verrijkt.”

Het Stadsarchief is gevestigd aan de Peperstraat 12 in Oss en is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Op 28 september is aan dit boek aandacht besteed in de uitzending van Focus op Dtv, http://maaslandfm.nl/index.php/dtv-gemist/focus.html?item=UE0vOIdqSp

U bent hier