h

Een flitsend Vierde Beeld!

29 augustus 2014

Een flitsend Vierde Beeld!

Zo’n 700 bezoekers genoten woensdagavond 27 augustus van een  zeer gevarieerd programma van het Vierde Beeld. Oss kan weer terugkijken op een geslaagde editie. Het Vierde Beeld is een jaarlijks terugkerend evenement rond de drie beelden op het plein rond de grote kerk. Het wordt georganiseerd op initiatief van de SP en had dit keer het thema fotografie.

 

Theo Audenaerd, fotoredacteur bij de Volkskrant, presenteerde het geheel. Theo: “Met een koel hoofd maar met een warm hart moeten berichten overgebracht worden. Juist foto’s hebben de taak het hart te raken, de tekst geeft de informatie.”
Ruud Rogier, fotograaf voor het Brabants Dagblad, liet foto’s van vroeger uit het Stadsarchief zien gevolgd door foto’s van nu. Toen stond de fotograaf er verder van af; de fotograaf van nu zit dichter op de huid van het onderwerp.

 Martijn Kleppe, onderzoeker aan de Erasmusuniversiteit, gespecialiseerd in Persfotografie liet zien dat een foto van Marokkaanse jongeren op excursie in kamp Westerbork, vele malen misbruikt is bij artikelen met een heel andere strekking.
Hilarisch was de presentatie van Frank Schallmaier. Hij verzamelde foto’s van Francois Hollande als hij net iets te vroeg iemand de hand wilde schudden, van het juichpak van Donders en zelfs van mannelijke geslachtsdelen geflankeerd door allerlei voorwerpen om de grootte te kunnen duiden.
Aan het slot van de avond werden twee prijzen uitgereikt: voor de mooiste Selfie en voor de mooiste Vakantiefoto.  De prijs voor de mooiste vakantiefoto ging naar Hans van de Veerdonk.

U bent hier