h

Oss natuurgebied rijker

1 juli 2014

Oss natuurgebied rijker

Op donderdag 26 juni is officieel het tweede gedeelte van de Rijsvennen geopend. SP’er Toon Voets, die aan de wieg heeft gestaan van dit project, was een van de sprekers bij de feestelijke bijeenkomst.

Toon Voets: “Al met al heeft het zo’n tien jaar geduurd van plan tot de uiteindelijke realisatie. Je hebt met veel partijen te maken: de gemeente, de provincie, Staatbosbeheer, de Maashorststuurgroep en de boeren. Nu is er water terug in het bos. De verwachting is dat de biodiversiteit zal toenemen. De eerste tekenen zijn positief. Onlangs zijn de rugstreeppad en de heidekikker gesignaleerd.”

De Rijsvennen maken deel uit van de EHS, de Ecologische Hoofd Structuur. Dit is een netwerk dat verschillende natuurgebieden met elkaar verbindt.

U bent hier