h

Rotonde Singel 40-45/Koornstraat

18 juni 2014

Rotonde Singel 40-45/Koornstraat

Afgelopen week werd in een bijeenkomst op het gemeentehuis bekend gemaakt dat het plan om de rotonde bij de Koornstraat om te bouwen naar een kruispunt niet doorgaat. Voor SP-raadslid Albert Arends kwam dit niet als een verrassing. Vanaf het moment dat dit plan op tafel kwam was de SP al tegen dit plan.

Er is totaal geen ruimte voor het aanleggen van een kruising en bovendien lost dit het probleem, de doorstroming op de singel, niet echt op. Alle argumenten die in de commissie aan de orde kwamen werden weggewuifd en op verzoek van de PvdA moest er zelfs een computerprogramma op los worden gelaten. Voor de SP was dit nodig omdat we er zeker van waren dat bij ombouw de Singel snel zou vollopen met wachtend verkeer. Hierin hebben we dus gelijk gekregen.

Alleen is het jammer dat er een extra onderzoek moest komen, wat uiteraard het nodige heeft  gekost. We kunnen dus gerust zeggen dat het VVD- wethouder de
Bruin niet is gelukt haar verkiezingsbelofte waar te maken om voor het karrespoor, zoals ze de Singel noemde, een betere oplossing te vinden en zich moet neerleggen bij de bestaande situatie die achteraf gezien de beste is gebleken.

 

Foto: Google streetview.

U bent hier