h

Sfeervol Tribute to Mandela

16 december 2013

Sfeervol Tribute to Mandela

In my tree
In 't Oude Theater vond vrijdagavond de 'Tribute to Mandela' plaats. Tijdens dit muzikale eerbetoon aan de vorige week op 95-jarige leeftijd overleden anti-apartheidsstrijder speelden de bands "Vanavond niet, Schat!", "In My Tree", "The Six-o-Matics" en "The C-Jays".
Het eerste Mandela Festival werd 25 jaar geleden georganiseerd door de SP in Oss in dezelfde zaal waar ook nu dit eerbetoon plaatsvond.

Naast de vele muziek die gespeeld werd was er ook ruimte voor een terugblik op het leven van Nelson Mandela. Indrukwekkende historische beelden over het ANC en mandela werden vertoond.

Jan Marijnissen

Jan Marijnissen, een van de initiatiefnemers van de eerste Mandela Festivals hield een toespraak voor een muisstille zaal. Hij sprak over de anti-apartheidsbeweging, de Osse en landelijke Mandela-Festivals voor het ANC ,zijn ontmoeting met Mandela en de betekenis van Mandela toen en nu.

Net als bij de eerste festivals hadden ook nu de SP en verschillende Oss bands de handen ineen geslagen voor een laatste eerbetoon. Een goed gevulde, sfeervolle zaal met velen die ook op de vroegere Mandelafestivals aanwezig waren genoot van het spektakel.

Vanavond niet schat

U bent hier