h

Strijd om Thuiszorg nog niet gestreden!

29 mei 2013

Strijd om Thuiszorg nog niet gestreden!


Demonstreer mee op 8 juni in Amsterdam!



Op zaterdag 8 juni gaan we naar Amsterdam!! Dit is een hele belangrijke dag, want op 10 juni vindt het debat over de thuiszorgplannen van het kabinet plaats in de Tweede Kamer. Dus we kunnen de politici voorbereiden met persoonlijke verhalen, argumenten en onze adviezen. De SP ondersteunt de acties van het Abvakabo om de forse bezuinigingen op de zorg tegen te gaan.

De strijd voor thuiszorg is nog niet gestreden. De acties van de afgelopen maanden hebben al zin gehad: het oorspronkelijke aantal van 100.000 mensen die hun baan in de thuiszorg verliezen is gehalveerd. Bepaalde bezuinigingen zijn uitgesteld of helemaal van tafel. Maar we zijn er nog niet. Nog altijd 170.000 moeten het straks zonder thuiszorg doen en ruim 50.000 thuiszorgers verliezen hun baan. Daarom moeten wij door, want de wedstrijd is nog niet afgelopen.Neem iedereen mee. Want (thuis)zorg gaat iedereen aan! Vanuit Oss willen we daar met een grote delegatie naar toe gaan. De Abvakabo stelt busvervoer beschikbaar. We moeten met z’n allen toch minstens één volle bus uit Oss kunnen laten vertrekken!

Het kan anders
Bezuinigen in de zorg kan wel, maar dan op andere plaatsen! Zorgverzekeraars maakten het afgelopen jaar 1,4 miljard euro winst. De eigen vermogens van zorginstellingen waren nooit zo hoog (3,3 miljard alleen al van thuiszorg- en verpleeghuisorganisaties). Onze oplossing: pak de bureaucratie aan, net als de verspilling en de topsalarissen en stop met de marktwerking. Dit levert miljarden op.

Doe mee, kom naar Amsterdam
Kom op 8 juni ook naar Amsterdam. Neem iedereen die de thuiszorg een warm hart toedraagt mee! De actie is ongeveer van 12.00 tot 15.00 uur. De gratis bus zal om 10.00 uur uit Oss vertrekken vanaf het grote parkeerterrein bij de Rusheuvel.

Voor een goede organisatie is het belangrijk dat u zich aanmeldt. U kunt zich tot en met 2 juni hier aanmelden.

U bent hier