h

Avond over Q-koorts goed bezocht

5 september 2012

Avond over Q-koorts goed bezocht


Op dinsdag 4 september was er in Heesch een informatieavond over de Q-koorts. De avond werd georganiseerd door de SP-afdelingen Heesch en Oss. Ongeveer 50 mensen bezochten de avond. Sprekers waren huisarts Alfons Olde Loohuis uit Herpen, voorzitter Q-uestion Michel van de Berg en SP- Tweede Kamerlid Henk van Gerven.

Alfons Olde Loohuis lichtte de medische kant van de ziekte toe. Juist de mensen die chronische Q-koorts hebben of vermoeid blijven na de Q-koorts hebben onze aandacht blijvend nodig. Hij was niet te spreken over de te traag op gang gekomen aandacht voor het Q-koorts probleem door de overheid.

Michel van de Berg is voorzitter van de vereniging van Q-koortspatiënten. Zij organiseert regelmatig lotgenotencontact voor mensen met Q-koorts en zij brengt de belangen van de patiënten onder de aandacht van medici en politici.

Henk van Gerven betoogde dat er in het verleden veel te laat is ingegrepen door de politiek. Daardoor zijn er onnodig meer mensen ziek geworden. Hij wil zich inzetten voor eeen compensatieregeling voor patiënten die schade hebben opgelopen door hun ziekte.

U bent hier