h

4,6 miljoen voor Life Sciences Park Oss

9 december 2011

4,6 miljoen voor Life Sciences Park Oss

Jan ZollDonderdag 8 december heeft de gemeenteraad van Oss besloten om met een bijdrage van 4,6 miljoen euro het Osse Life Sciences Park mogelijk te maken. Op initiatief van onder andere de SP is een deel van de bijdrage van de gemeente Oss omgezet van een gift naar een lening. De fractie van de SP heeft zich bij monde van raadslid Jan Zoll sterk gemaakt om niet een renteloze lening te verstrekken maar een lening met een rente gelijk aan de inflatie over de looptijd. Daarmee blijft deze lening voor de inwoners van Oss waardevast.

Een gezamenlijk voorstel van de SP en Groenlinks kon helaas niet op de steun van de andere partijen rekenen. (Lees hier het voorstel over de lening aan MSD).

De SP heeft samen met GroenLinks ook twee moties ingediend waarin de bijdragen van zowel het Rijk als MSD aan de kaak worden gesteld. Wij vinden dat de gemeente Oss naar verhouding een veel te hoge bijdrage moet leveren. Lees hier de moties over de bijdragen van het Rijk en MSD.

U bent hier