h

Manifestatie “Organon hoort bij Oss!”

17 februari 2011

Manifestatie “Organon hoort bij Oss!”Aanstaande zaterdag 19 februari organiseert de initiatiefgroep “Organon hoort bij Oss!” een manifestatie op het Walplein in Oss. Vanaf 14.00 uur zullen sprekers van verschillende organisaties het woord voeren en er is muziek.

Aanleiding is het bericht van afgelopen woensdag dat de top van MSD in Amerika heeft besloten om niet mee te werken aan een realistische oplossing waarbij veel arbeidsplaatsen in Oss behouden zouden kunnen blijven. Het ongeloof en de woede hierover is groot bij de werknemers van MSD in Oss en Schaijk.

actie voor Organon

De manifestatie van zaterdag is niet alleen bedoeld voor de mensen van MSD maar voor iedereen die zich betrokken voelt en boos is over de werkwijze van de topman van MSD. Als de ontslagen doorgaan is dat niet alleen een ramp voor de mensen die het betreft maar voor de hele Osse gemeenschap en de kennisindustrie.

De initiatiefgroep vraagt daarom aan alle maatschappelijke organisaties om hun achterban op te roepen om zaterdagmiddag naar het Walplein in Oss te komen om daarmee uiting te geven aan hun zorgen en kwaadheid.

Aan de lijst van sprekers wordt momenteel hard gewerkt maar die zal o.a. bestaan uit mensen van de vakbeweging, personeelsleden van MSD, wetenschap en de politiek. Burgemeester Klitsie heeft zijn medewerking toegezegd en Jan Marijnissen zal het geheel presenteren.

U bent hier