h

Idyllische plekjes in Herperduin

9 november 2010

Idyllische plekjes in Herperduin


Ieder jaar wordt er weer een nieuw stukje naaldbos in Herperduin omgevormd tot loofbos. Daarbij komen soms fraaie plekjes tevoorschijn, zoals hier het Rondven.

rondven
Dorpsradenleden en anderen krijgen toelichting op de bosomvorming

Eerst lag het diep verborgen in het dennenbos en bijna helemaal vol met dennennaalden en takken. Nu is het helemaal schoongemaakt en het hout is verwijderd, zodat de salamanders en andere amfibiën«n straks van het zonlicht kunnen profiteren. Op speciaal verzoek is een grote eik blijven staan. Als het straks weer groen is wordt dit een heel mooi plekje om even te zitten en de gedachten over het water te laten dwalen.

Nieuw in de bosomvorming is ook het slingerpad. Een wandelpad door de natuur dat zal blijven bestaan bij de gratie van de mens. Komen er veel wandelaars, dan blijft het open. Is er weinig interesse, dan groeit het vanzelf dicht.

U bent hier