h

Leerlingenvervoer

25 september 2010

Leerlingenvervoer


Lilian MarijnissenIn de raadscommissie op donderdag 23 september is gesproken over het leerlingenvervoer in Oss. Dit is het vervoer van kinderen met een beperking die niet naar het regulier basisonderwijs kunnen, maar naar speciaal onderwijs moeten. Deze scholen zijn vaak verder weg en de gemeenten zijn verplicht het vervoer voor deze kinderen te regelen. SP raadslid Lilian Marijnissen heeft voorop gesteld dat dit leerlingenvervoer nooit een bezuinigingspost mag worden!

Het gaat hier om kwetsbare kinderen en deze kinderen moeten veilig van en naar school vervoerd worden. Dit betekent dus dat er begeleiding op de busjes aanwezig moet zijn. Een chauffeur kan niet op de weg letten en tegelijkertijd voor de kinderen zorgen. Dit levert gevaarlijke situaties op. Het goed regelen van deze begeleiding is voor de SP een voorwaarde om de kwaliteit van het vervoer van de kinderen te garanderen.

Verder leek een meerderheid van de partijen in de commissie zich uit te spreken voor een eigen bijdrage voor ouders met kinderen die gebruik moeten maken van het leerlingenvervoer. De SP vindt dit onacceptabel. Gehandicapt zijn is al duur genoeg. Daarnaast kun je in de situatie van deze kinderen niet spreken van eigen verantwoordelijkheid. Niemand kiest namelijk voor een beperking!

U bent hier