h

Toespraken Jules, Henk en Lilian

3 mei 2010

Toespraken Jules, Henk en Lilian





Foto’s: Hans vd Poel


Gisteren was het 1 mei, de Dag van de Arbeid. In Den Helder hield SP lijsttrekker Emile Roemer in zijn 1 mei-toespraak een mooi pleidooi voor AOW met 65. Ook in Oss stonden we op deze Dag van de Arbeid stil bij de AOW. 65 moet 65 blijven! Henk van Gerven hield een goed verhaal.



Het is zo’n nonsens argument dat we langer door moeten werken vanwege de crisis. In de omringende landen is de AOW ook 65. In Denemarken was het 67, maar gaan ze nu zelfs terug naar 65. Bovendien is het effect pas over tientallen jaren merkbaar.


Jules Iding ging met name in op de historische plek waar onze mini-manifestatie gehouden werd: het grasveld naast de Groene Engel waar vroeger de Philips fabriek stond. Arbeidersmacht is hier groot geworden door aan de poort te staan en mensen te mobiliseren. Giftige stoffen lekten met tonnen in de grond, maar Philips en de gemeente ontkenden alles. Op deze 1 mei kwamen de vakbonden ook nog even ter sprake. Lilian Marijnissen werkzaam bij Abvakabo FNV, vertelde over de krachtige staking van de schoonmakers de afgelopen weken.















Foto’s: Hans vd Poel

U bent hier