h

Starterswoningen in Berghem

25 maart 2010

Starterswoningen in Berghem



De SP heeft zich altijd sterk gemaakt voor betaalbare woningen. Ook in Oss is dat een belangrijk speerpunt. Niet eenvoudig met een op hol geslagen woningmarkt en een liberale regering in Den Haag die speculanten en projectontwikkelaars alle ruimte biedt om de prijzen flink op te drijven. Toch begint de SP-invloed op het gemeentelijke beleid van Oss steeds meer zichtbaar te worden.

Belangrijke basis is de woonvisie die de gemeente in 2006 heeft vastgesteld. Daarin staat dat in de gemeente Oss de nieuw te bouwen woningen voor 45 % moeten bestaan uit goedkope huur- of koopwoningen. Daaraan moeten projectontwikkelaars zich houden.

Dankzij dit beleid worden er eindelijk weer redelijke hoeveelheden huurwoningen en betaalbare koopwoningen opgeleverd. Een mooi voorbeeld is het project Bergse Heihoek in Berghem. Daar worden in opdracht van Brabant Wonen 66 vrijstaande starterswoningen gebouwd. Op 24 maart werd het dak van de eerste woning persoonlijk door wethouder Iding dichtgetimmerd (zie foto boven). Dit onder het toeziend oog van meer dan 100 toekomstige bewoners.toekijken (foto links). Zij hoeven niet lang te wachten want de woningen worden in de fabriek gemaakt en in twee dagen op locatie in elkaar gezet. Mede dank zij dit nieuwe bouwconcept van de aannemer is het mogelijk om voor een betaalbare prijs zelfs vrijstaande huizen te bouwen.

U bent hier