h

Motorcrossterrein Nieuw-Zevenbergen

1 februari 2010

Motorcrossterrein Nieuw-Zevenbergen



In het nieuwe ontwerp-bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Oss vormt de toekomst van het motorcrossterrein Nieuw-Zevenbergen een heikel punt. Het huidige gebruik geeft veel geluidsoverlast. De SP vindt dat het motorcrossterrein van belang is voor Oss en de regio. Het is nog de enige plek in de wijde omgeving waar de motorsport beoefend kan worden. Ook trekken de wedstrijden vele bezoekers.

De Stichting Nieuw-Zevenbergen wil de openstellingsuren uitbreiden en meer wedstrijden organiseren. De SP vindt dat de geluidsoverlast dan niet mag uitbreiden, maar juist flink moet worden teruggedrongen. Bovendien zou er, zeker voor grootschalige evenementen, een ontsluiting van het terrein bij Vorstengrafdonk moeten worden gemaakt. Ook moet het terrein landschappelijk goed worden ingepast. Het is niet acceptabel wanneer de entree van Oss wordt ontsierd met kale geluidswallen en allerlei reclameborden.

De gemeente beraadt zich op de situatie en komt in maart met voorstellen. Dan zal worden bepaald hoe de toekomst van het circuit eruit zal zien.

De SP hoopt dat met medewerking van Provincie en omliggende gemeenten er vast een goede oplossing kan komen voor het voortbestaan van Nieuw Zevenbergen.

U bent hier