h

WMO-beleid gemeente Oss scoort hoog

19 januari 2010

WMO-beleid gemeente Oss scoort hoog



Chris Ermers‘ Oss heeft een goed WMO-beleid. Uit een onderzoek in vergelijking met andere gemeenten scoort Oss bovengemiddeld. Dat geldt voor alle terreinen van de WMO zoals het jeugdbeleid, de hulp bij het huishouden of bijvoorbeeld de voorzieningen voor mensen met een beperking. Maar ook voor het betrekken van de inwoners bij het beleid.’ Aldus Chris Ermers, de SP-wethouder die verantwoordelijk is voor het sociale beleid.

Er zijn het afgelopen jaar ook verschillende verbeteringen gerealiseerd, bijvoorbeeld bij het kleinschalig collectief vervoer. Dat krijgt met een 6,7 nu een voldoende, maar er wordt aan gewerkt het verder te verbeteren. Overigens is ook deze uitslag beter dan het gemiddelde van de Nederlandse gemeenten.

Bij de hulp bij het huishouden is er eveneens vooruitgang, hoewel de ossenaren de prestaties van de zorgaanbieders in Oss en omgeving wat lager waarderen dan de landelijk gemiddelde waardering. Met als score een mooie 7,7. De prestaties van de gemeente zelf op dit gebied zijn prima (7,4), al vond een tijd terug een deel van de mensen dat ze te lang moesten wachten. De wachttijd was in de zomer inderdaad behoorlijk opgelopen maar nu zit de gemeente weer binnen de afgesproken normen.

Bij de individuele voorzieningen voor mensen met een beperking scoort Oss weer traditioneel goed en scoort een fraaie 7,8.

Het college heeft desalniettemin de volgende acties in gang gezet:
- samen met andere gemeenten een verbetertraject bij Taxihopper;
- op basis van nieuwe eisen zijn nieuwe contracten afgesloten voor hulp bij het huishouden en wordt er met de zorgaanbieders continu overleg gevoerd over dingen die beter kunnen en moeten.

Chris Ermers meent: ‘ Belangrijk bij dit alles is dat mede door de jarenlange inzet van de SP er een goed sociaal klimaat is in de gemeente Oss waardoor er ook een heel goed WMO-beleid gevoerd kan worden. Met brede steun van de Osse gemeenteraad.’

U bent hier