h

1 euro per inwoner voor Haïti

20 januari 2010

1 euro per inwoner voor Haïti



Afgelopen week werd de wereld geconfronteerd met een vreselijke ramp. Haïti, het armste land van het westelijk halfrond, werd getroffen door een zware aardbeving met tienduizenden, zo mogelijk honderdduizenden doden. Beelden van verwoeste gebouwen en verwoeste levens vliegen de wereld over.

Hulp is hard nodig!
Dagblad Trouw: AP

De hulpverlening komt langzaam op gang. Overal in Nederland zijn er initiatieven om de slachtoffers te helpen. Donderdag 21 januari is er de grote televisie- en radioactie om zoveel mogelijk geld op te halen. Maar ook schoolklassen, bedrijven en gemeenten doneren geld om de mensen in Haïti te helpen. Iedereen moet een bijdrage leveren aan de noodhulp en wederopbouw van dit land.

De SP heeft, bij monde van raadslid Lilian Marijnissen, per brief aan het college van B&W voorgesteld om 1 euro per inwoner van de gemeente Oss te doneren. Ook in de commissievergadering van dinsdag 19 januari heeft de SP dit verwoord. De wethouder reageerde positief op het voorstel en de gemeente onderzoekt op dit moment hoe deze donatie het best gedaan kan worden. Wellicht is het beter om aan een concreet project te doneren.

Help: giro 555

U bent hier