h

Jan Marijnissen gastdocent op ROC De Leijgraaf

4 november 2009

Jan Marijnissen gastdocent op ROC De Leijgraaf


Maandag 2 november gaf Jan Marijnissen op uitnodiging van de 1e jaars leerlingen Onderwijs Assistent een aantal gastlessen op de Schelversakker in Oss. In het kader van “De week van de geschiedenis” ging hij in discussie met de leerlingen over het belang van het kennen van je eigen historie.

Veel van deze leerlingen willen na deze opleiding doorstromen naar een Pabo. Daarom wordt er naast rekenen en taal sinds kort ook veel aandacht besteed aan vakken als aardrijkskunde en geschiedenis om goed voorbereid aan een Pabo studie te beginnen.

Omdat Jan Marijnissen samen met Maxime Verhagen het initiatief heeft genomen tot het oprichten van een Nationaal Historisch Museum, waren de leerlingen erg benieuwd naar zijn denkbeelden over geschiedenis.
Wat kunnen we van onze geschiedenis leren?

Natuurlijk ging het ook over zijn belangstelling voor de politiek en hoe hij destijds als 16 jarige (net zo oud als zijn toehoorders van nu) in de politiek belandde.

De leerlingen vuurden vele vragen op hem af. Wat zou hij willen doen voor de jeugd? Volgens Jan zou hij beginnen met de armoede onder kinderen in Nederland aan te pakken en ervoor zorgen dat bij Jeugdzorg “waar we zelfs speciaal een minister voor hebben”, binnen de kortste keren de wachtlijsten verdwijnen. Hij vindt het schandalig dat op dit moment minstens 200 kinderen in Nederland in de gevangenis zitten in plaats van geholpen te worden door een bureau jeugdzorg.

Na afloop bedankte Nikita Marcellis hem uit naam van alle leerlingen voor zijn leerzame en onderhoudende gastlessen.





U bent hier