h

Cabaret, muziek en nog veel meer uit Den Haag

16 augustus 2009

Cabaret, muziek en nog veel meer uit Den Haag


Woensdagavond 26 augustus wordt het plein bij de Grote Kerk in Oss weer omgetoverd tot een sfeervol openluchttheater met 500 stoelen voor Het Vierde Beeld.

Dit jaar is het thema “Oh Oh Den Haag”. Vanaf 20.30 uur zijn er optredens van Haagse artiesten zoals de cabaretiers Sjaak Bral, Karel Kanits, Boozy en Jeffrey Huf. Muziek is er van de Haagse groep de Regahs (de Reigers) die flamenco op een bijzondere manier weten te combineren met Haagse teksten en humor. De Haagse cabaretier, schrijver en columnist Bral is verantwoordelijk voor de samenstelling van het programma.

Naast Haagse humor en muziek zal de “battle off the balls” in Oss uitgevochten worden. Zowel Den Haag als Oss zijn steden waar de gehaktbal gewaardeerd wordt. Een Haagse Kok gaat de strijd aan met een Osse kok: wie kan de lekkerste bal maken? Een deskundige jury zal het oordeel vellen.

Op het plein wordt een bijzonder podium gebouwd waarin de kerk en beeldengroep op het kerkplein het decor vormen. Het publiek kan ook een drankje drinken en iets eten.

Het Vierde Beeld is een initiatief van de SP en heeft tot doel jaarlijks een culturele activiteit op het prachtige plein te organiseren. Eerdere edities van het Vierde Beeld hadden als thema: volkstoneelspektakel in 1999, openluchtbioscoop in 2000, cabaret in 2001, Gerard van Maasakkers en Harry Sacksioni in 2002, opera in 2003, TAAL in 2004, Flamenco in 2005, Nederland-België in 2006, Limburg in 2007, en Stemmen in 2008.

De voorstelling is gratis maar een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.

U bent hier