h

28 mei Straatspeeldag

29 mei 2008

28 mei Straatspeeldag

Straatspeeldag
De jaarlijkse Straatspeeldag kent dit jaar in de gemeente Oss een recordaantal deelnemers. In totaal hebben 98 straten inmiddels een vergunning ontvangen om mee te kunnen doen aan de straatspeeldag. Vorig jaar werd er meegedaan door 76 straten, wat toen ook al een record was.

Al in 1999 heeft toenmalig SP wethouder jeugdzaken, Mari-Anne Marijnissen de mogelijkheden tot het houden van een straatspeeldag vergroot, om maar zoveel mogelijk straten de gelegenheid te geven mee te doen. De papieren rompslomp van vergunningen aanvragen werd centraal geregeld. De onkosten voor afzetting werd voortaan door de gemeente betaald en er is voortaan per straat een budget. De mogelijkheid tot buitenspelen staat bij de SP hoog in het vaandel. Niet voor niets is er in alle nieuwbouwwijken veel rekening gehouden met speelruimte voor kinderen.

Straatspeeldag

De Straatspeeldag wordt in heel Nederland georganiseerd. Die dag worden straten tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer waardoor kinderen veilig op straat kunnen spelen. De dag is ook bedoeld om aandacht te vragen voor gebrek aan speelruimte of onveilige verkeerssituaties.

U bent hier