h

Zelfportret SP raadslid: Wim van Dorst

13 september 2007

Zelfportret SP raadslid: Wim van Dorst

Wim van Dorst
De raad is het hoogste orgaan van de gemeente en neemt alle belangrijke beslissingen, onder andere op het gebied van beleid en financiën. In de Osse raad zijn zeven politieke partijen vertegenwoordigd. De komende weken stellen alle SP raadsleden zichzelf voor.

De mens achter het raadslid.

Wim van Dorst SP: raadslid

Waarom bent je de politiek in gegaan?
Ik was erg jong (17 jaar ) toen ik politiek actief werd. Dat was in 1974. De SP werd toen voor het eerst gekozen in de Osse raad. De oorlog in Vietnam en de hongersnood in de wereld hebben mij geïnspireerd om politiek actief te worden.

Wie zijn je (politieke) helden?
Helden zijn voor mij mensen die zich meer dan gemiddeld belangeloos inzetten voor de
Samenleving. En daar zijn er gelukkig een heleboel van.

Waar droom je van?
Dromen is veel gezegd, maar meer rechtvaardigheid in de wereld daar moeten we voor knokken. De verschillen in rijkdom tussen de arme en rijke landen groeit nog steeds.

Waar lig je ’s nachts wakker van?
Ik lig nooit wakker.

Als je iets aan jezelf zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?
10 kilo lichter

Waar wordt je gelukkig van?
Ik ben snel gelukkig. Gelukkig kan ik worden van spelende kinderen in speeltuin Elckerlyc, of van een geslaagde avond van het vierde beeld.

Aan wie of wat ergert u zich?
Waar ik me aan stoor is aan mensen die een hoop commentaar leveren op anderen, maar zelf aan de kant blijven staan, of erger de andere kant op kijken.

Mooiste moment in je leven?
Naast de geijkte momenten van geboorte enz. is wel het moment dat we als SP in de tweede kamer gekozen werden. Na vele jaren hard werken werden we beloond met een plek in de politieke arena van Nederland. Een plek die we dubbel en dwars verdiend hadden. Nederland leerde de SP en Jan Marijnissen kennen.

Van wie heb je het meest geleerd?
Als zeventien jarige jongen leerde ik o.a. Jan Marijnissen kennen. Zonder zijn invloed had ik nu vermoedelijk een onopvallend leven gehad.

Wat zijn je ambities?
Mijn ambitie is dat Ossenaren trots kunnen zijn op hun stad. Trots omdat haar inwoners het begrip solidariteit hoog in het vaandel hebben staan.

Hoe ziet je Oss aan het eind van deze raadsperiode (=2010)?
Ik ben er van overtuigd dat Oss socialer is geworden, nog prettiger is om te wonen en dat op cultureel gebied blijvend nieuwe initiatieven genomen worden.

Bron: Oss.nl en Oss Actueel

U bent hier