h

SP wethouder Iding: ”Zeeheldenwijk nog mooier”

10 augustus 2007

SP wethouder Iding: ”Zeeheldenwijk nog mooier”

Jules Iding
De SP vindt de zorg voor een mooie woonomgeving een van de belangrijke taken van de gemeente. In een reeks van jaren zijn de oudere Osse wijken opgeknapt. In de gemeenteraad is daar brede steun voor en er wordt daarom jaarlijks veel geld voor uitgetrokken.

Er is door de bank genomen veel lof voor de wijze waarop de nieuwbouw in het noordelijk deel van de Zeeheldenwijk vorm heeft gekregen. De bebouwing is van hoge architectonische kwaliteit. Volgens de deskundigen het meest succesvolle project van de laatste vijf jaar. Ook aan de openbare ruimte is veel zorg besteed. Er is een heel ander beeld ontstaan in vergelijking met de oude Zeeheldenwijk.

De gemeente gaat nu ook de aangrenzende straten- Karel Doormanstraat, De Ruyterstraat, Witte de Withstraat, Cortenaerstraat, Evertsenstraat en Trompstraat- helemaal opnieuw inrichten. Dit nadat eerder de gebleven huurwoningen door BrabantWonen zijn opgeknapt. Het riool wordt vervangen, de bestrating van gebakken klinkers gaat er opnieuw in, de tegels worden vervangen en ook het groen wordt bijna geheel vernieuwd. Het gebied wordt veiliger gemaakt door inrichting als 30 km zone.

Omstreeks december wordt gestart met de werkzaamheden. Het zal bij tijden tot de nodige overlast leiden. Maar als het werk gereed is, zullen de bewoners nog lang van het resultaat kunnen genieten,
aldus Iding.

U bent hier