h

Oss alweer in de prijzen

31 mei 2007

Oss alweer in de prijzen

Na de integratieprijs en de Work-First wint Oss aanmoedingingsprijs duurzaam inkopen.

Oss heeft van Senter Novem, de Nederlandse organisatie voor duurzaamheid en innovatie, de People-Planet-Profit-Pluim gewonnen. Dit is de aanmoedigingsprijs voor het duurzaam inkoopbeleid. Gemeente Hilversum sleepte de hoofdprijs in de wacht. De andere genomineerden waren de gemeente Amsterdam, de Belastingdienst en het ministerie van Binnenlandse Zaken. De prijs werd donderdag 24 mei 2007 - tijdens de Kennisdag Duurzaam Inkopen - uitgereikt in het centrum voor kunsten en wetenschappen Felix Meritis in Amsterdam.

Coalitieprogramma

‘De toekomst van Oss moet een duurzame toekomst zijn. De ambities van het Osse college in het coalitieprogramma over de toekomst van Oss en de uitwerking hiervan in het inkoopbeleid hebben geleid tot het winnen van de pluim Duurzaam Inkopen. In het juryrapport is het als volgt verwoord: ‘Net als Amsterdam en Hilversum heeft ook Oss hoge duurzaamheidsambities. Het college van Oss heeft in het coalitieprogramma opgenomen dat de toekomst van Oss een duurzame zal zijn; duurzaamheid is een kwaliteitsfactor die betrokken wordt bij al het gemeentelijke doen en denken. Oss heeft de Deelnameverklaring ondertekend en uitgesproken dat in 2010 minimaal 50% van de inkopen duurzaam moet zijn’.

U bent hier