h

Osse politiek veegt symbolisch de straten schoon

7 april 2007

Osse politiek veegt symbolisch de straten schoon

Op initiatief van de SP hebben vertegenwoordigers van bijna alle politieke partijen uit de Osse gemeenteraad na afloop van de demonstratie van NVU, de straten van Oss symbolisch schoongeveegd. Uitgerust met bezems en stoffer en blik liepen de vertegenwoordigers van de Osse raad , waaronder de vrijwel complete SP-fractie en de SP-wethouders Iding en Ermers dezelfde route als de demonstranten.

veegactie

De politici wilden hiermee een duidelijk signaal afgeven dat zij niet waren gediend van de komst van de NVU naar Oss. Alleen het veeggeluid van de bezems was te horen, een tegengeluid voor een groepering waar de Osse politiek grote afstand van neemt. De reden dat het schoonvegen van de straten pas startte na afloop van de NVU demonstratie is dat de politici iedere confrontatie, en daardoor ook extra aandacht voor de NVU, wilden vermijden.

veegactie

Burgemeester Klitsie spreekt na afloop van de demonstratie van de NVU zijn tevredenheid en dank uit naar politie en burgers. "Ik ben tevreden, voor zover je hier over tevredenheid kunt spreken. Het operationele proces, het begeleiden van de demonstranten, is goed verlopen. Burgers hebben gehoor gegeven aan mijn oproep, zo min mogelijk aandacht te schenken aan deze groepering"

veegactie

Veel omstanders verbaasden zich over de grote inzet van politie en spraken over verkwisting van gemeenschapsgeld. Klitsie begreep deze onvrede, maar benadrukte dat hij heeft gekozen voor veiligheid. Veiligheid van zijn burgers. Ook sprak hij zijn waardering uit voor de symbolische actie van het schoonvegen van de straten door de osse politici.

U bent hier