h

Internationaal kinderfeest

25 april 2007

Internationaal kinderfeest

Elckerlyc

Op zondag 29 april organiseert de Turkse Oudervereniging (TOV) in samenwerking met Speeltuin Elckerlyc het traditionele internationale kinderfeest (23 Nisan).

Al sinds de jaren ’70 wordt dit feest in Oss gevierd. Jarenlang werd dit gedaan in theater de Lievekamp. Echter 3 jaar geleden besloot de Turkse Oudervereniging het eens anders aan te pakken en koos men ervoor om het feest in de speeltuin te vieren. Door de samenwerking van de TOV met Speeltuin Elckerlyc is het feest uitgegroeid tot een sfeervol en drukbezocht festival. Uniek in Nederland door de opzet en samenwerking.
Voor de derde keer zal het feest in Speeltuin Elckerlyc plaatsvinden. Dit jaar krijgen alle kinderen van de basisscholen in de gemeente Oss een persoonlijke uitnodiging.

Omdat het een Internationaal kinderfeest is waarvan de oorsprong in Turkije ligt is dit jaar gekozen voor het thema “Grenzeloos plezier”. Door deel te nemen aan een groots Landenspel kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met diverse culturen, folklore en gewoonten. Het is een feest voor kinderen maar ook ouders kunnen deze dag genieten.Er zijn diverse optredens, er is een podium en terras, diverse kramen met de lekkerste hapjes, koffie/thee, ijs en snoep.

Het startsein voor het feest en landenspel wordt gegeven door Jan Marijnissen. De speeltuin is geopend vanaf 12.00u. startsein voor feest en landenspel is om 13.00u. het feest duurt tot 18.00u. Toegang is gratis!

U bent hier